Homey Bridge prichádza

  • Homey Bridge je tu. Skvelá novinka od spoločnosti Athom prináša revolúciu v Smart Home systémoch. Za neuveriteľnú cenu dostanete všetky funkcie, ktoré ponúka Homey PRO. Homey_bridge   Homey Bridge je cloudová riadiaca jednotka, ktorá Vám umožňuje pripojenie Z-Wave, Zigbee, WiFi, Bluetooth, 433Mhz a Infra zariadení do Vášho systému Homey. Jednoducho ho pripojte ku svojej WiFi sieti a môžete začať. Je nesmierne rýchly, vypadá skvelo a cena je naozaj bezkonkurenčná. Pri objednaní Homey Bridge navyše dostanete 3 mesiace predplatného Homey Premium zadarmo! Homey Bridge & Homey Mobile App & Homey Web App Ako to funguje?

    Homey popri novom Homey Bridge predstavilo aj bezplatnú cloudovú službu Homey. Jednoducho sa pripojíte do tento služby a máte k sebe dispozícií rozhranie Homey, kde môžete pridávať WiFi cloudové zariadenia ako sú Shelly, Doorbird, ... To dokážete teraz robiť aj bez zakúpenia akejkoľvek riadiacej jednotky. Máte tak k dispozícií rozhranie Homey pre 5 zariadení úplne zadarmo. Pokiaľ by ste chceli používať túto službu pre viac ako 5 zariadení budete si potrebovať zakúpiť službu Homey Premium. Ide o predplatnú službu, ktorá stojí 2,99€ mesačne. S touto službou môžete do Homey webovej aplikácie pridávať neobmedzený počet WiFi zariadení.

    A práve tu prichádza Homey Bridge. Ten umožňuje jednoducho pridať do tejto služby aj podporu produktov iných protokolov. To znamená, že popri WiFi a iným cloudovým zariadeniam budete vedieť pridať napríklad aj produkty FIBARO, Qubino, Aeotec, Philips Hue, Ikea a ďalšie. 

    Je Homey Bridge náhradou Homey Pro?

    Do určitej miery áno, ale Homey Pro ostáva aj naďalej v ponuke. To, prečo Homey Pro stojí 399€ je práve potreba výkonnejších komponentov, aby všetko mohlo prebiehať práve u Vás. Homey Bridge sa k tomuto problému stavia inak. V podstate táto riadiaca jednotka obsahuje veľmi základný procesor a antény pre rôzne protokoly. Celá výpočtová sila prebieha na serveroch v spoločnosti Homey. Vďaka tomu sa podarilo vytvoriť hardvér, ktorý nie je drahý, avšak ponúka funkcie svojho väčšieho brata za neuveriteľnú cenu. Pre používanie Homey máte teda tieto možnosti:

    Homey webová aplikácia:

    • bezplatná - do 5 WiFi zariadení
    • s poplatkom 2,99€ mesačne - neobmedzený počet WiFi zariadení a Flows aj s funkciou Logic a grafy "Insights"
    • 2,99€ mesačne - neobmedzený počet WiFi, Z-Wave, Zigbee, Bluetooth, iR, 433Mhz zariadeniá a neobmedzené Flows s funkciou Logic a grafy "Insights"
    • PRO - lokálna riadiaca jednotka bez obmedzení a bez mesačných poplatkov

    Comparison Table — Homey & Homey Pro

    Pre koho je to určené?

    Homey Bridge je skvelý na začiatok, keď sa potrebujete "rozkukať" v tom, čo Homey dokáže a pochopiť jeho fungovanie. Za 69€ a malý mesačný poplatok dostanete takmer to isté, ako ponúka Homey PRO za 399€

    Pre koho určená nie je? Pre tých, ktorí majú výpadky internetu, pomalé pripojenie, chcú používať Homey Script a vo všeobecnosti, nechcú byť odkázaní na Cloud a mesačné poplatky.

    Kedy bude Homey Bridge dostupný? Homey Bridge očakávame koncom roka 2021. Pred objednávky otvoríme čoskoro.

    Sú už všetky aplikácie a zariadenia podporované v Homey PRO aj v Homey Bridge? Nie, ešte nie všetky, avšak ten dôležitý základ už podporovaný je.

    Je možné prejsť z Homey Bridge na Homey Pro bez straty dát? Bohužiaľ nie, prechod z Homey Bridge na Homey Pro si vyžiada nainštalovanie systému nanovo, teda pridanie produktov opäť do Homey Pro a vytvorenie flows.